"Imamo mladića starog 21 godinu u veoma teškom opštem stanju"

Imamo veoma teške bolesnike, neki od njih odmah se primaju u jedinice intenzivnog lečenja. Za poslednjih sedam dana više od 40 bolesnika smeštenih u Batajnici moralo je da pređe u jedinicu intenzivne nege. Kliničke slike u svakom piku bolesti čini se da su teže i komplikovanije, priča za "Blic" dr Tatjana Adžić Vukičević, rukovodilac kovid bolnice u Batajnici.

Tatjana Adžić Vukičević, foto: Prva TV
Tatjana Adžić Vukičević, foto: Prva TV

Da epidemiološka situacija nije povoljna, napominje i ona, a mi svakoga dana beležimo od 2.000 pa naviše obolelih od virusa korona.

Mladi u teškom stanju

- Pogledajte Rumuniju sa nešto većim brojem novoobolelih u odnosu na nas, ali morate imati na umu da je Rumunija mnogo veća zemlja nego Srbija, otprilike kao nekadašnja Jugoslavija, zbog čega su naši podaci za još veću brigu. Sve kategorije naših građana podjednako su ugrožene, bilo stariji, bilo mlađi. Sada gotovo da ne postoje razlike među polovima, podjednako je prisutna bolest i kod žena i kod muškaraca. Prisustvo komorbiditeta svakako može pogoršati kliničku sliku. Trenutno imamo u jedinici intenzivnog lečenja mladića starog 21 godinu u veoma teškom opštem stanju - dodaje dr Adžić Vukičević.

Izvor: Blic