Gde Srbi putuju za Novu godinu? Seničić otkrio: "Najtraženije destinacije su..." A kakve su cene? (VIDEO)

Srbi već uveliko planiraju gde će provesti "najluđu noć". Kovid protokoli su prošlost, a dok jedni jedva čekaju prvi sneg, sankanje i skijanje, drugi se odlučuju za egzotične destinacije gde leto traje tokom čitave godine.

Ilustracija; Foto: Smileus/Shutterstock
Ilustracija; Foto: Smileus/Shutterstock
.

"Gde ćeš za Novu", pitanje koje se provlači od trenutka kada peškire i kupaće kostime odložimo za sledeću sezonu. Leto kao da je tek završeno, a već je vreme da planiramo "najluđu noć".

Najveće interesovanje vlada za autobuske aranžmane, cene se kreću od 70 evra pa naviše, u zavisnosti od destinacije, broja noćenja. Prema rečima Aleksandra Seničića direktora Nacionalne asocijacije turističkih agencija, najviše se traže gradovi u okruženju - Budimpešta, Prag, Beč, Sofija, Solun, ali i Sarajevo, Zagreb, Trebinje.

"Od destinacija najatraktivnije su Rim, Pariz, Barselona, međutim veliki broj naših putnika želi toplije krajeve pa ćemo imati i Provansu, Nicu i Siciliju", kaže Andrej Todorović

A koliko recimo košta putovanje u Rim, koliko skijanje na Jahorini, a koliko domaće destinacije, saznajte u video-prilogu: