Danas počinje prijavljivanje za vaučere za odmor u Srbiji: Kako do 15 000 dinara

Umesto 5.000 dinara, koliko je prethodnih sedam godina vredeo vaučer za odmor u Srbiji, sada je iznos po osobi povećan na 15.000 dinara. Oko 200.000 građana imaće pravo na ove vaučere, a 100.000 građana koji su već dobili vaučere od 5.000 dinara dobiće još 10.000.

Ove, uvećane vaučeri za odmor moguće je iskoristiti do oktobra meseca ove godine.

Foto: magico110 / Shutterstock
Foto: magico110 / Shutterstock
.

Kako do vaučera?

Prijava se podnosi na šalterima pošte Srbije. Uslov je da prijava bude podneta najkasnije 30 dana pre početka aranžmana, kao i da se potrebna dokumentacija predaje lično.

Vrlo je važno da na licu mesta, svaki prijavljeni korisnik proveri tačnost navedenih podataka, budući da se naknadne reklamacije ne uvažavaju.

Kada je reč o penzionerima, prilikom prijave penzioneri na uvid dostavljaju dokaze o ostvarenom pravu na penziju koji izdaje banka sa teritorije Srbije.

Zaposleni prilikom prijave dostavljaju original potvrde o zaposlenju, kao i o ostvarenoj zaradi ispalćenoj u mesecu pre podnošenja prijave.

Studenti prilažu uz prijavu i potvrdu viokoškolske ustanove o statusu prvog drugog ili trećeg stepena za tekuću školsku godinu.

Osim osnovnih podataka o korisniku, na preuzetom vaučeru će biti naveden i naziv ugostiteljskog objekta, u kome on može i jedino da koristi vaučer.

Ono što je ključno jeste da se vaučer koristi isključivo u ugostiteljskim objektima, izvan mesta prebivališta ili mesta studiranja. Takođe, njime se mogu platiti usluge smeštaja, u šta ne spadaju i usluge hrane, pića zdravstvene i druge usluge.

Pravo na vaučere za letovanje u Srbiji imaju:

  • penzioneri
  • nezaposlena lica, odnosno korisnici posebnih novčanih naknada
  • zaposleni građani, čija primanja ne prelaze 70.000 dinara
  • ratni vojni invalidi i civilni invalidi
  • poljoprivrednici
  • studenti

Podsetimo, juče je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je građane da letnji odmor provedu u našoj zemlji, i tom prilikom saopštio lepou vest o povećanju vrednosti vaučera.

- To radimo kako bi se ljudi upoznali sa sopstvenom zemljom, da još više zavole Srbiju. Da novac ostane u našoj zemlji. Razlog je i to što je ponovo buknuo kovid, koji se rasplamsao na Mediteranu - rekao je Vučić.

Izvor: Novosti