Ana Mitić: “Cela redakcija se sprema za izbornu noć!”

Parlamentarn, lokalni i pokrajinski izbori „održavaju“ se i na Prvoj TV, u emisiji „Izborna noć 2016.“ U nedelju, u 20 časova, iz studija Prve u izbornu noć povešće vas Zoran Baranac, Aleksandra Janić i Ana Mitić. Za PRVA.RS Ana govori o pripremama za ovaj zahtevni celovečernji program uživo.

.

Kako teku pripreme za izbornu noć?

- Paralelno sa dnevnim događajima, čitava redakcija se priprema za izbornu noć. U toku su veoma zahtevne probe u posebno opremljenom studiju iz koga će naši gledaoci imati najmoderniji grafički prikaz prvih procena rezultata izbora iz minuta u minut. Svakodnevno smo u kontaktu sa gostima koji će te noći zajedno sa nama pratiti prve rezultate i komentarisati mogući razvoj događaja.

Po čemu se naš program razlikuje od ostalih?

- Zahvaljujući saradnji Antena grupa Srbija i CeSID, u specijalnoj emisiji „Glas Srbije 2016.“, 24. aprila od 20h građani Srbije imaće priliku da 10 minuta pre svih prate rezultate glasanja iz minuta u minut. Specijalnu emisiju „Glas Srbije 2016.“ vodiće Zoran Baranac, koji će u studiju sa prominentnim gostima razgovarati o toku izbora, njihovim očekivanjima i procenama, i Aleksandra Janić koja će prenositi i komentarisati prve procene izbornih rezultata. Kroz Informativni deo emisije gledaoce ću voditi ja, a iskusni reporteri izveštavaće iz izbornih štabova. Prve procene, promene izbornih rezultata kroz 3D grafički prikaz, promene u skupštinskom sastavu i moguće koalicije, komentarisaće uživo iz studija brojni gosti Prve televizije - analitičari, komentatori, tviteraši, političari, javne ličnosti.

Šta ti je najveći izazov kad radiš izbore uživo?

- Svaki izbori su najvažniji događaj za građane jedne zemlje. Samim tim, biti deo izborne noći u kojoj se prate izborni rezultati, velika je čast, a zbog složenosti čitavog projekta i važnosti događaja, istovremeno i veliki izazov.

Sve detalje o emisiji "Glas Srbije 2016." možete da nađete OVDE