Info

Na Zlatiboru oko 9.000 gostiju, na Zlataru nova staza

Turistički centri u zapadnoj Srbiji od početka godine beleže veliki broj poseta, a pojedini se nadaju da će se špic u zimskoj sezoni produžiti za više od mesec dana.
24.01.2016. - 21:08h

Na skijalištu "Putevi Zlatar" otvorena je nova staza Zlatar jedan, dužine 1.200 metara. Staza se opslužuje sidro-žičarom četvorosedom koja je duga 800 metara i kapaciteta je 1.200 skijaša na sat. 

Upravnik skijališta Salih Turkmanović rekao je za Tanjug da je staza celom svojom dužinom osnežena i osvetljena, tako da organizuju i noćno skijanje.

"Upriličili smo noćno skijanje od 20 do 22 časa", rekao je Turkmanović i dodao da se danas očekuje rekordan broj skijaša, zbog lepog dana i upeglanosti staze na kojoj se nalazi 40 centimetara utabanog snega, što garantuje dug period skijanja.

Turkmanović navodi da gostiju ima iz okolnih opština Priboja, Prijepolja, Sjenice, Pljevalja, ali i iz inostranstva. Primetan je i veći broj gostiju iz Rusije koji dolaze u ovaj turistički centar.

"Trenutno su nam gosti iz Rusije, a drago nam je što smo mogli da ugostimo njih četrdesetak iz Leposavića sa Kosova i Metohije", rekao je Turkmanović.

Na Zlatiboru se beleži veći broj turista. Na ovoj planini trenutno se nalazi između osam i devet hiljada gostiju, kaže za Tanjug direktor Turističke organizacije Zlatibor Arsen Đurić, dodajući da se za vreme raspusta u februaru očekuje oko 15.000 gostiju.

"Tokom novogodišnjih praznika, pa sve do 10. februara za Zlatiboru je boravilo u proseku više od 20.000 gostiju", izjavio je Đurić.

Prema njegovim očekivanjima ova sezona će biti veoma uspešna, posebno zbog toga što je raspust podeljen.

"Imali smo novogodišnje praznike, raspust u Republici Srpskoj, Crnoj Gori i Vojvodini, a u februaru će na raspustu biti u učenici u Srbiji. Time bi špic u sezoni trebao da se produži na nekih 50 dana i očekujem da će ova godina biti bolja od prethodne koja je bila rekordna", zaključio je Đurić. 

Izvor: Tanjug