Vučić: Japan jedan od najvećih donatora

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se na sastanku sa državnim ministrom i zamenikom ministra spoljnih poslova Japana Jođijem Mutom na podršci koju japanska vlada pruža Srbiji, istakavši da je to zemlja koja je jedan od najvećih donatora razvojne i humanitarne pomoći.

.

Vučić je naglasio da ima još mnogo prostora za privlačenje investicija iz te zemlje.

Vučić, koji je sa Mutom razgovarao o odnosu Srbije i Japana i načinima za unapređenje ekonomske saradnje, naglasio je da je Japan jedan od najvećih donatora razvojne i humanitarne pomoći, navodi se u saopštenju Vladine Kancelarije za saradnju sa medijima.

Premijer Srbije je takođe izrazio zahvalnost i za stav iznet na Generalnoj skupštini Uneska, kao i na podršci koju Japan pruža Srbiji na evropskom putu.

"Srbija želi bliže ekonomske odnose sa Japanom. Nivo naše trgovinske razmene nije na zadovoljavajućem nivou i postoji mnogo prostora za privlačenje japanskih investicija", istakao je premijer Vučić.

On je državnog ministra Mutoa obavestio o ekonomskim reformama koje sprovodi srpska vlada i naglasio da je dolazak svake japanske firme veliko priznanje za Srbiju i njene reforme.

Vučić je uputio poziv japanskom premijeru Abeu da poseti Srbiju.

"Napredak države zavisi od lidera, i zato se nadam da će još veći broj japanskih kompanija doći u Srbiju", istakao je Muto.

Izvor: Tanjug