Otvorena nova garaža na Vračaru sa 380 parking mesta

U Baba Višnjinoj ulici na Vračaru danas je otvorena nova javna garaža u kojoj je, od ukupnih 380 parking mesta, 20 rezervisano za vozila osoba sa invaliditetom.

.

Gradski menadžer Goran Vesić je rekao da se garaža prostire na više od 11.000 metara kvadratnih i da ima 12 polunivoa.

"Garaza je urađena po svim svetskim standardima, ima najmoderniju protivpožarnu zaštitu i klimu i zaista možemo da kažemo da je ovo najmodernija garaža u Beogradu", rekao je Vesić novinarima i dodao da je izgradnja garaže počela 2009. godine.

Prema njegovim navodima, sada je u tom delu grada, posebno u okolini Kalenić pijace, delimično rešen problem parkiranja.

Podsetivši da će rekonstrukcija te pijace početi naredne godine, Vesić je istakao da je predviđena izgradnja garaže ispod pijace, kao i garaže ispod Beogradskog dramskog pozorišta.

"Mislim da ćemo na taj način na Vracaru smanjiti gorući problem parkiranja", podvukao je gradski menadžer.

Kako je rečeno, cena parkiranja za putnička vozila je 100 dinara po započetom satu, a osim toga omogućeno je i korišćenje garaže na osnovu mesečne pretplate.

Tabla ispred garaže obaveštava korisnike o broju trenutno slobodnih parking mesta, a "Parking servis" će tokom sledeće godine postaviti još 80 informacionih tabli na kojima će se nalaziti i informacije o garaži "Baba Višnjina".

Garažu je izgradila grčka kompanija "Titan developments", a direktor te kompanije Nikos Karakostas je ponovio da je to jedna nova, moderna garaža sa velikim brojem parking mesta.

"Veoma smo zadovoljni što smo partneri sa 'Parking servisom' i uvereni smo da će ovo u potpunosti biti zajednička saradnja na obostrano zadovoljstvo", rekao je Karakostas.

Direktor "Parking servisa" Andrija Čupković je podsetio da su ove godine rekonstruisane četiri centralne gradske garaže i dodao da će ta praksa biti nastavljena i ubuduće.

"Garaža se danas faktički otvara, a već imamo 10 zahteva za razne biznis i stanarske tarife i mislim da će ova garaža pomoći građanima Vračara da se kvalitetnije i komfornije parkiraju", rekao je Čupković.

Događaju je prisustvovao i pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević.

Izvor: Tanjug