Info

Pronađena olupina gotovo sigurno pripada MH370

Zamenik malezijskog ministra saobraćaja Abdul Aziz Kapravi izjavio je danas da je "gotovo siguran" da deo olupine pronađen na obali ostrva Reinion u Indijskom okeanu pripada nestalom boingu 777 "Malezija erlajnsa", koji je nestao u martu prošle godine.
30.07.2015. - 09:36h

"Gotovo je sigurno da pronađeni deo krila aviona pripada boingu 777. To mi je rekao naš glavni istražitelj", rekao je Kapravi novinarima, a preneo Rojters.

Istražitelji avionskih nesreća zaputili su se danas prema Reinionu kako bi utvrdili da li deo olupine aviona pronađen na obali te francuske ostrvske teritorije pripadaju nestalom avionu "Malezija erlajnsa" na letu MH370. 

Ostrvo Reinion nalazi se oko 800 kilometara od Madagaskara.

Dva metra dugački deo olupine, za koji se čini da je deo krila aviona, pronašli su juče ljudi koji su čistili jednu plažu na Reinionu.

To otkriće je podstaklo nade u Maleziji i širom sveta da bi mogla da bude rešena jedna od najvećih misterija u sektoru avijacije, misterija nestanka malezijskog boinga 777 u martu 2014. godine.

Avion na letu MH370, koji je putovao od Kuala Lumpura za Peking sa 239 putnika i članova posade, nestao je noću iznad Južnog kineskog mora, pošto je neobjašnjivo skrenuo sa zacrtane rute prema severu.

Vlasti veruju da je on pao iznad Indijskog okeana, ali do sada nisu bili pronađeni nikakvi fizički dokazi za to.

Izvor: tanjug