Info

Lukić: Srpski turisti u Tunisu dobro, i obavešteni o vanrednom stanju

Svi srpski turisti u Tunisu su dobro, obavešteni su o uvođenju vanrednog stanja u toj zemlji, u kontaktu su sa ambasadom Srbije i za njih su stalno otvorene telefonske linije ambasade, izjavio je večeras ambašador Srbije u Tunisu Nikola Lukić.
05.07.2015. - 00:07h

Rekavši da se predsednik Tunisa posredstvom televizije obraća naciji povodom uvođenja vanrednog stanja, osam dana nakon terorističkog napada na turiste u Susu, ambašador Lukić je rekao Tanjugu u telefonskoj izjavi da će vanredno stanje trajati 30 dana i da će biti produžavano ukoliko za to bude potrebe.

"Vanredno stanje zapravo daje prava snagama bezbednosti, Nacionalne garde i pojedinim jedinicama vojske da mogu da zaustave i pretresaju  u situacijama gde ima osnovane sumnje na opasnost od terorističkih akcija, a u nekim mestima mogu biti preduzete i mere ograničenja kretanja, sve radi bezbednosti", ukazao je ambašador Lukić.

On je objasnio da su na ulicama već bile primetne pojačane policijske snage, a da je vanredno stanje uvedeno radi njihovog efikasnijeg delovanja. 

"Od naših agencija u Tunisu trenutno funkcioniše jedino "Sun Line travel", obvestili su sve turiste o situaciji, o uvođenu vanrednog stanja. U toku su redovni ispraćaji turističkih grupa, u utorak se u Srbiju vraća naredna grupa gostiju, a do sledećeg petka je ostalo još 40 do 50 naših turista koji letuju u Tunisu", kaže ambašador Lukić i još jednom podvlači da su svi dobro.

Izvor: Tanjug