Nikolić: Srbija gradi put ka EU, ali se ne odriče prijatelja

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se u Moskvi sa predsednikom Republike Kube, Raulom Kastrom i tom prilikom poručio da Srbija istrajno i marljivo gradi svoj evropski put, ali ne može da se odrekne starih prijateljstava prema Kubi i Rusiji.

.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika, Nikolić je konstatovao da dva naroda, Srbije i Kube, dele slična slobodarska osećanja i posvećenost miru.

„Srbija istrajno i marljivo gradi svoj evropski put, ali ne može da se odrekne starih prijateljstava prema Kubi i Rusiji“, rekao je predsednik Nikolić.

On je dodao da je Srbija ponosna na "naša tradicionalna prijateljstva i želimo da ih i dalje razvijamo i produbljujemo".

"Gde god se naši prijatelji spore mi ne biramo strane, već nastojimo da doprinesemo pomirenju“, kazao je Nikolić.

Predsednik Kastro je izrazio zadovoljstvo što ima priliku da se susretne sa prijateljem kao što je predsednik Nikolić, koji dolazi iz zemlje koja gaji iskreno prijateljstvo prema Kubi i kubanskom narodu.

„Mi se decenijama borimo da očuvamo državu i obezbedimo opstanak naroda. Reforme se sprovode na način koji će obezbediti prosperitet i bolji život kubanskog naroda“, rekao je predsednik Kube.

Sagovornici su se saglasili da će detalje daljeg unapređenja saradnje dogovoriti tokom zvanične posete predsednika Nikolića Kubi 18. maja 2015. godine.

Izvor: Tanjug