Antić: Struja neće poskupeti od 1. aprila

Ministar energetike Aleksandar Antić izjavio je da od 1. aprila struja neće poskupeti i da je pozicija Vlade Srbije da poskupljenje treba da se odvija postepeno zbog toga što, pored dogovora sa međunarodnim institcuijama, mora da se uvaži i teško socijalno ekonomsko stanje građana.

.

"Do kraja grejne sezone, kao što sam više puta rekao, neće biti korekcija cene električne energije, tako da od 1. aprila cena struje ostaje ista", rekao je ministar novinarima u pauzi Četvrte konferencije regionalnog poslovnog kluba Biznis plus.

On je rekao da Vlada Srbije nastavlja razgovore i sa EPS-om i sa Agencijom za energetiku ali i sa međunarodnim finansijskim institucijama koje rade monitoring naših javnih finansija ali i monitoring javnih preduzeća.
"Nema dileme, ja mislim da je to javnosti jasno da smo mi pod ozbiljnim pritiskom pre svega MMF-a ali i EBRD i Svetske banke, da u vremenu pred nama učinimo da cena električne energije dođe na ekonomski nivo, ali Vlada Srbije pokušava da, uvažavajući stanje i socijalno-ekonomske mogućnosti građana, učini da to bude postepeno i da traje u dužem nizu godina", rekao je Antić.

On je podvukao da su razgovori u toku i da će obavestiti javnost o rezultatima dogovora.

Srbijagas će od 1. jula poslovati kroz dve odvojene firme, izjavio je Antić.

On je rekao da će ovo preduzeće od 1. jula postati holding i radiće kroz dve odvojene firme - jedna će se baviti skladištenjem i transportom gasa, a druga trgovinom.

Ministar je, na konferenciji za novinare, rekao da se radi i na reformi Elektroprivrede Srbije.

Izvor: Tanjug