6 radnika iz Srbije nastradalo u požaru u Sibiru

Šest radnika srpske nacionalnosti nastradalo je u požaru na gradilištu u sibirskom poluostrvu Jamal, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova pozivajući se na podatke dobijene od Ministarstva za vanrednje situacije Rusije.

.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, prema preliminarnim informacijama, požar je izbio u mobilnom naselju na sibirskom poluostrvu Jamal, kod grada Saleharda, približno 3.000 kilometara od Moskve.
"Prema podacima iz dosadašnje istrage koju vode ruski organi, nastradalo je šest državljana Srbije", izjavio je Tanjugu ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić.

Prema tim informacijama, požar je izbio na naftno-gasnom gradilištu u 1 sat i 39 minuta po lokalnom vremenu, u Purovskom rejonu Jamalo-Neneckog Autonomnog Okruga na severu Sibira.

Terzić je rekao da je ambasada u stalnom kontaktu sa Ministarstvom spoljnih poslova Srbije i sa ruskim organima, uključujući Ministarstvo za vanredne situacije.

Ambasador je kazao da predstavnik ambasade Milan Živković hitno putuje na mesto nesreće, odakle će moći naknadno da da bliže i konkretnije podatke.

Radnici su, prema saznanjima ambasade, bili angažovani preko kompanije "Velestroj".

Uzrok požara još nije poznat a istraga se nastavlja.

Prema ranijim nezvaničnim informacijama koje su preneli mediji požar je izbio u montažnim barakama na gradilištu dok su radnici spavali a najverovatnije se zapalila prostorija u kojoj su sušili odeću.

Izvor: Tanjug