Ove godine blizu 500 stanova za Vojsku

Ministar odbrane Bratislav Gašić danas je uručio ključeve 24 stana u Beogradu aktivnim i penzionisanim pripadnicima tog ministarstva i Vojske Srbije, najavivši da će u ovoj godini za pripadnike sistema odbrane biti obezbeđeno blizu 500 stanova.

.

Gašić je naveo da će novi stanovi za aktivne i penizonisane pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije biti obezbeđeni, osim u Beogradu, i u Gornjem Milanovcu, Požarevcu, Kraljevu...

On je istakao da se pregovara sa Građevinskom direkcijom Srbije kako bi se kasarna u Zemunu stavila u funkciju u zamenu za stanove, uz objašnjenju da se radi o vrednosti posla od 12 miliona evra.

Prema njegovim rečima, razgovara se i sa gradom Beogradom o načinima za obezbeđivanje oko 250 stanova u naselju Stepa Stepanović na Voždovcu.

Gašić je dodao i da je u budžetu ministarstva obezbeđeno 200 miliona dinara za kupovinu stanova u Gornjem Milanovcu, Požarevcu, Kraljevu i drugim mestima gde vojska ima nepotrebnu imovinu koju može da menja sa lokalnim samoupravama za stambeni prostor.

Prema njegovim rečima, u budžetu ministarstva je obezbeđeno i oko 500 miliona dinara za kreditiranje pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za kupovinu stanova.
"Očekujemo da u 2015. godini na sve te nacicne obezbedimo blizu 500 stanova", rekao je Gašić, naglasivši da je briga o materijalnom i socijalnom položaju aktivnih i penzionisanih pripadnika vojske za ministarstvo jedan od prioriteta.

Gašić je najavio i da će za oko 15 dana još jedna grupa aktivnih i penzionisanih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije dobiti ključeve od stanova.

Prema njegovim rečima, neki od onih koji su danas dobili ključeve od stanova čekali su ih i skoro po tri decenije, jer su te zgrade počele da se prave još 1992. godine.

Ministar odbrane je izrazio i zadovoljstvo što je u protekle dve godine rešeno stambeneo pitanje za više od 1.300 aktivnih i penzionisanih pripadnika Vojske Srbije.

Izvor: Tanjug