Ko gubi ima pravo da se ljuti

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je da su besmisleni i neargumentovani napadi pokrajinskih rukovodilca Ise Mustafe i Hašima Tačija na premijera Aleksandra Vučića najbolji dokaz da on uspešno brani srpske interese kada je reč o Trepči.

.

"Njihova nervoza i veliki pritisak koji trpe pred domaćom javnošću govore o činjenici da je Srbija, zahvaljujući poltiici vlade, dobila ovu rundu u bici za Trepču", rekao je Đurić u izjavi Tanjugu i dodao da "ko gubi ima pravo i da se ljuti".

Istakao je da je istovremeno Vlada Srbije koncentrisana na hrabre ekonomske reforme koje premijer i ekonomski deo vlade sprovode već nekoliko meseci i koji narednih dana treba da budu valorizovani i kroz zaključivanje aranžmana sa MMF-om.

Đurić je dodao da tu vrstu zaštite interesa Srbije prepoznaju gotovo svi u svetu, kao i da će sa istom tom snagom Vlada Srbije nastaviti da brani nacionalni i državni interes kada je reč o Kosovu i Metohiji.

"Nećemo dozvoliti ni Tačiju ni Mustafi da otimaju našu imovinu, a istovremeno ćemo ostati posvećeni tome da sva otvorena pitanja rešavamo kroz dijalog", rekao je on.

Upitan kakav je plan vlade za Trepču, Đurić je rekao da će vlada stajati čvrsto iza ovog preduzeća.
"Nastavićemo da štitimo našu imovinu na način na koji je premijer vukao poteze prethodnih nekoliko dana, što je dovelo do sprečavanja konfiskacije Trepče", rekao je Đurić.

Vlada će, kazao je, nastojati i da dođe do nekih većih ulaganja u taj kombinat.

Istakao je i da je Vlada Srbije spremna da sudbinu Trepče dogovara sa pokrajinskim vlastima za razliku od njih koji su, kako je rekao, izgleda samo spremni da svakoga dana šalju "nove strelice i stvaraju zađevice" vezano za ovu važnu temu.

Mustafa je optužio danas premijera Vučića da "ekonomsku krizu koju ima u svojoj državi", preko pitanja Trepče, "pokušava da prebaci i na Kosovo", a kosovski ministar spoljnih poslova Hašim Tači izjavio je juče da je Trepča bogastvo Kosova i da se o njoj neće pregovarati sa Srbijom.

Izvor: Tanjug