Savet vozačima da bez zimske opreme ne kreću na put

Javno preduzeće "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, da voze oprezno i pažljivo.

.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice, pa se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.

Kolovoz je vlažan i bez snega na autoputu Niš - granica sa BJR Makedonijom.

Na putnim pravcima prvog i trećeg prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Valjeva, Novog Pazara, Ivanjice, Mačve, Zaječara i Kruševca.

Na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Novog Pazara, Zaječara, Kruševca, Ivanjice i Kosova.

Na području Zaječara mestimična je pojava izmaglice i magle, naročito na prevojima od 50 do 100 metara, a kolovozi u nižim predelima su mokri, a u višim, uglavnom su pod snegom jedan do dva centimetra, na putevima trećeg prioriteta i do tri centimetra.

Mestimično sneg i led obaraju grane i manja drveća na kolovoz i prave manje zastoje i smetnje u odvijanju saobraćaja, a učestala pojava odrona, duž nestabilnih kosina u klisurama, usecima i zasecima.

Ekipe putarskih preduzeća 24 sata intervenišu na terenu, posipaju krizne deonice, a leda ima na sledećim putnom pravcu Stopanja -Vitkovo - Brus - Brzeće.

Usled majskih poplava neprohodni su putni pravci Krupanj - Gračanica i Krupanj - Radaljska Banja - Radalj.

Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Staroj planini i Divčibarama su prohodni, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug