Srbija i Francuska ujedinjene u projektu mira

Premijer Francuke Manuel Vals poručio je danas da je Francuska radosna što je ponovo našla bratsku Srbiju i da je čeka otvorenih ruku u Evropi.

.

"Francuska i Srbija, juče ujedinjene u ratu, danas su ponovo ujedinjene u projektu mira - Evropi", rekao je Vals na Kalemegdanu, nakon polaganja venaca na Spomenik zahvalnosti Francuskoj.

Za Francuze je, prema njegovim rečima, to način da poruče: "Volimo Srbiju kao što je ona nas volela".

Francuski premijer nastavio je drugog dana posetu Beogradu sastankom sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim i nešto kasnije sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Premijeri Aleksandar Vučić i Vals predvodili su potom delegacije dveju zemalja na ceremoniji polaganja venaca na Spomenik zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu.

Predviđeno je da Vals u rektoratu Univerziteta u Beogradu održi predavanje na temu francusko-srpskih odnosa i evropske budućnosti Srbije.

Francuski premijer posetiće i Obrenovac, gde će se u zgradi opštine sastati s Vučićem, Malim i predsednikom opštine Obrenovac Miroslavom Čučkovićem, posle čega će uslediti obilazak lokaliteta na kojem će višečlanoj porodici biti izgrađena kuća.

Izvor: Tanjug