Vučić: Danas stigla milijarda dolara od Emirata

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je Srbiji uplaćena milijarda dolara pomoći Ujedinjenih Arapskih Emirata kao pomoć budžetu i zahvaljujući tome Srbija do marata neće imati problema sa likvidnošću.

.

Vučić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da će biti učinjeno sve kako bi se 2015. i 1016. godine smanjio trend zaduživanja Srbije.

Premijer je podsetio da je Vlada Srbije u prethodnih 110 dana zacrtale velike planove te da je dosta toga urađeno.
"Želimo da Srbija bude uspešnija, naprednija i modernija zemlja. Naša zemlja je bila i dalje je u veoma teškoj situaciji i zbog toga smo krenuli u neophodne reforme. Doneli smo zakone o radu PIO, stečaju, privatizaciji ali i seta važnih medijskih zakona usklađenih i harmonizovanih sa EU i po standardima i princima EU", rekao je premijer.

Razume se, dodao je, da vlada nije imala slobodnog dana i da je bila predmet žestokih kritika što je dobro za njen demokratski razvoj.

Naša namera je, kazao je premijer, da stvorimo najbolju investicionu klimu, a reformske mere koje smo doneli pozdravili su svi, što je prvi put u posleratnoj istoriji.

Govoreći o privlačenju stranih investicija, premijer je rekao da je namera Srbije da obezbedimo i sačuvamo radna mesta, da obezbedimo tržište za naše proizvode i sigurnost u narednih 10-20 godina.
"Međutim, moja obaveza proizlazi iz činjenice da vam obelodanim ugovore koji nije bilo predviđeno da budu objavljivani ne zato što kriju kriminal ili tajne... Moja obaveza je da ih objavim ne zbog različitih interesnih grupa već je to obaveza zbog svih građana Srbije, jer njih više 99 odsto počeli su da sumnjaju šta se tu krije i da li je to dobro ili ne", rekao je Vučić.