Info

Stefanović: Monstrum nije pokazao nimalo kajanja

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je zbog ubistva Tijane Jurić (15) iz Bajmoka uhapšen Dragan Ðurić iz Beograda, nastanjen u Surčinu, koji je priznao da je počinio ovo krivično delo i policiju odveo do mesta na kojem je pokopao žrtvu.
07.08.2014. - 11:03h

Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da je osumnjičeni monstrum koji nije pokazao nimalo kajanja zbog strašnog zločina koji je počinio.

"Zbog ovakvog monstruma žao mi je što smo ukinuli smrtnu kaznu. Možda naše društvo nije bilo spremno za prihvatanje svih tekovina EU kao što je ukidanje smrtne kazne", rekao je Stefanović, i dodao da će sa ministrom pravde Nikolom Selakovićem razgovarati o tome da se koliko god je moguće pooštri kaznena politika u Srbiji.

"Kao roditelj i čovek očcekujem da ovako nešto ne prođe bez najteže kazne koja u ovoj zemlji može da se izrekne", rekao je Stefanović.

Govoreći o okolnostima pod kojima se zločin dogodio, Stefanović je rekao da istraga ukazuje na to da je Ðurić jedini počinilac i da žrtvu nije poznavao od ranije.

Ubica je, kako je naveo Stefanović, žrtvu u Bajmoku udario svojim vozilom, a nakon što je počela da traži pomoć uhvatio je za vrat, udarao, a potom ubacio u automobil, gde je sa nje skinuo odeću, a zatim je ubio i zakopao na desetak kilometara od Sombora.

Obdukcija će, prema njegovim rečima, pokazati da li je žrtva silovana.

Stefanović je precizirao da je ubica nakon hapšenja pokazao odsustvo bilo kakvog kajanja i ljudskog ponašanja i da je, pošto je pao na poligrafskom testiranju, priznao da je počinio zločin.

"Policija je pokazala najveći nivo profesionalizma i uz bukvalno nepostojeće dokaze na početku istrage uspela da pronađe počinioca", rekao je Stafanović, objasnivši da je policija imala težak posao budući da, zbog nepostojanja ranijih kontakata žrtve i ubice, nije mogla da utvrdi motiv izvršenja zločina.

Ubica je, inače, zaposlen kao mesar u Surčinu, visok je blizu dva metra i težak više od sto kilograma.

Tijana Jurić je poslednji put viđena 26. jula u 00.25 časova nedaleko od Sportskog centra "Rata" u Bajmoku.

Na neasfaltiranom delu puta pronađeni su predmeti koji, prema izjavi majke, pripadaju nestaloj devojčici, a odmah posle nestanka u potragu su se, pored srpske, uključili mađarska policija, Evropol, Interpol i međunarodni sajt posvećen nestaloj deci u Evropi.

Izvor: tanjug