Besplatno letovanje za 3.000 đaka Jagodine

Na moru, u Grčkoj i Crnoj Gori, i ovog leta o trošku budžeta Skupštine grada Jagodine, letovaće 3.000 učenika: maturanata srednjih škola i učenika osnovnih škola koji su završili osmi i četvrti razred, izjavio je danas Tanjugu načlenik Odeljenja za društvene delatnosti Skupštine grada Marinko Kiklić.

.

Prva grupa od oko 1. 200 maturanata srednjih škola u Grčku (Paraliju), krenuće 29 na 30. juna, a osnovci, kojih je oko 1.800, u Buljarice (Crna Gora), krenuće 28 na 29.juna, precizirao je Kiklić.

Maturanti će ove godine dobiti i majice od Skupštine grada na kojima će pisati ime škole i grada Jagodine.
"Sve je spremno, odabrani su vaspitači, lekari, obezbeđenje, organizatori, upravnici smena, deca će imati kompletan monitoring 24 sata i ni u jednom trenutku neće biti prepuštena bilo kakvim slučajnostima", rekao je Kiklić i dodao da je bezbednost posebno usmerena na osnovce.

Kiklić je potsetio da Skupština grada besplatna letovanja za ovu kategoriju srednjoškolaca i osnovaca, organizuje, ovo je deseta godina, a inicijativu je dao sadašnji predsednik Skupštine grada Dragan Marković - Palma.
"Na početku ovog projekta, činjenice su bile poražavajuće, više od polovine školske dece nije umlo da pliva, 60 odsto ih nikada nije bilo na moru, a preko 80 odsto nije putovalo van Srbije", rekao je Kiklić.

Situacija je sada mnogo bolja ocenio je Kiklić i napomenuo da ne treba zanemariti ni dimenziju druženja koja se stvaraju na ovakvim letovanjima.

Za proteklih devet godina na ovaj način o trošku budžeta grada letovalo je više od 20.000 đaka Jagodine, napomenuo je Kiklić.