"Yahoo" kupio aplikaciju "Blink"

Američki portali prenose da je kompanija "Yahoo" kupila aplikaciju "Blink" čime njihov prodor u mobilni svet postaje sve ozbiljniji.

.

Blink je aplikacija osmišljena za razmenu poruka, nalik na "Snapchat" gde se poruke šalju, a aplikacija ih na kraju samouništi i tako ne ostavlja nikakve dokaze o njihovom postojanju.

"Blink" je pokrenut u aprilu prošle godine, a predstavlja jednu vrstu konkurencije "Snapchatu", kojeg je krajem 2013. godine pokušao da kupi Facebook za tri milijarde dolara.

Poput "Snapchata" i "Blink" je veoma brzo postao interesantan za kupovinu. Da je u toj trci pobedio "Yahoo" objavljeno je na stranicama "Blinka" uz informaciju da će "Blink" prestati da postoji kao aplikacija za ios i Android sisteme, da uklanjaju aplikaciju sa ios i Android prodavnica kao i da zatvaraju svoj servis u narednim nedeljama.

Za sada je i dalje nepoznato za koliko novca je "Yahoo" kupio "Blink", ali i šta namerava da radi sanjim. Međutim, samim tim što su kupili aplikaciju za razmenu poruka, njihova namera može da se nasluti.