Vulinu ponovo nije odobrena poseta Kosovu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila je danas odluku prištinskih vlasti da drugi put za mesec dana ministru bez portfelja Aleksandru Vulinu ne odobre dvodnevnu posetu Kosovu i Metohiji.

.

Kancelarija je pozvala međunarodnu zajednicu da osudi zabranu dolaska ministra Vulina u selo Donja Budriga u opštini Gnjilane i Rajanovce, kod Kosovske Kamenice i preduzme sve što je u njenoj nadležnosti da se to više ne ponovi.

Vulin je u Donjoj Budrigi trebalo da, pred Uskrs, poseti porodicu čija je beba 1.000. dete rođeno u 2013. godini i odnese im kompletnu bebi opremu, navodi se u saopštenju Kancelarije.

U selu Rajanovce ministar Vulin je trebalo da Časlavu Jeftiću uruči kravu i kozu sa jarićima, kao i stočnu hranu. Jeftiću su nedavno ukrali kozu sa jarićima, koja je bila sve što je ta porodica imala, podsećaju iz Kancelarije. Kako se ističe u saopštenju, poseta ministra Vulina je imala za cilj da u dve porodice odnese pomoć i iskaže svoju i brigu države Srbije za srpski narod i svakog pojedinca u Pokrajini.