Počinje obnovljeno suđenje u slučaju "Kontrast"

Pred Višim sudom u Novom Sadu danas počinje obnovljeno suđenje za požar u novosadskoj dikoteci "Kontrast" u kojem je pre dve godine poginulo šestoro mladih ljudi.

.

Suđenje se obnavlja jer je prethodni sudija Zora Jamušakov otišla u penziju, a predmet "Kontrast" preuzeo je novi sudija Borivoje Pap. U ovom slučaju optuženi su vlasnik "Kontrasta" Alojz Ganić /70/, zakupci Slaviša Stanišić /48/, Dejan Ratković /38/ i električar Miroslav Papuga /52/.

Prvo suđenje za tragediju u "Kontrastu" počelo je u januaru 2013. godine, a na oko 50 ročišta saslušano je više od 100 svedoka. Tokom sudskog postupka u predmetu "Kontrast", ponovo će biti pregledani svi spisi, izjave svedoka i izvršena nova veštačenja.

Ministar pravde u ostavci Nikola Selaković nedavno je u Novom Sadu najavio da će zatražiti nadzor suđenja zbog tragedije u "Kontrastu". Rodbina žrtava požara u "Kontrastu" više puta je u Novom Sadu protestovala zbog ponavljanja suđenja, kao i zbog sporosti Višeg suda da slučaj privede kraju i kazni odgovorne za tragediju.

U požaru u "Kontrastu" 1. aprila 2012. godine poginuli su Marina Aničić /25/, Zoran Ignjatović /28/, Marko Pavlović /29/, Renato Vuković /21/, Milena Dalmacija /26/ i Tamara Miladinović /25/.