Info

Danas ZASEDA KRIZNI ŠTAB; sednica u 14h!

Krizni štab za borbu protiv korona virusa zasedaće danas u 14 sati, javio je RTS.

11.09.2021. - 08:56h
najnovija vest
najnovija vestfoto: Prva.rs

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je korona virus potvrđen kod još 6.089 osoba od testiranog 22.824 uzorka. Od posledica zaraze preminulo je 25 pacijenata. Na respiratorima je 128 pacijenata.

Najviše pozitivnih slučajeva je u Beogradu, 1521. Slede Kragujevac sa 285, Niš sa 280, Novi Sad sa 273, Valjevo sa 153 i Kraljevo sa 144 nove infekcije. U Užicu je otkriveno 119 novoobolelih, u Novom Pazaru 108, a u Čačku 105. U ostalim gradovima zabeleženo je manje od 100 novozaraženih, prenosi Blic.

"Zatvaranje ne dolazi u obzir"

Epidemiolog i član Kriznog štaba profesor dr Branisav Tiodorović rekao je za list "Politika" da jedina mera koju Krizni štab može da donese sada je da "preseče" održavanje raznih muzičkih manifestacija estradnih zvezda, na kojima se ne poštuju epidemiološke mere.

"Moje mišljenje je da je sednica već trebalo da bude održana. Mi iz medicinskog dela štaba smo stalno u kontaktu. Ljudi očekuju da će nešto novo da se desi ako se sastanemo. Na šta misle? Da sve zatvorimo? To ne dolazi u obzir. Da skratimo radne vreme? Ni to neće proći. Da bude policijski čas? O tome niko ne razmišlja. Nema spasonosnog rešenja bez vakcinacije. Sigurno je da postoji odgvoornost Kriznog štaba koji mora da bude speman da trpi kritike, ali tu je i odgvoornost lokalnih samouprava o čemu niko ne govori", kazao je Tidorović za "Politiku".