Šekler: Kovid propusnice su međufaza koja treba da vam „da kiseonika“ da se ne ugrozi vakcinacija

Možemo li se izboriti sa pandemijom korona virusa bez kovid propusnicama? Da li bi se time gazili Ustav i ljudska prava ili je to jedini način da spasimo živote? O ovim pitanjima govorili su u Jutru Prve stručnjaci za ljudska prava Milan Antonijević , Vladica Ilić, kao i doktorom Milankom Šeklerom.

.

Šekler je rekao da je među prvima predlagao da se uvedu propusnice, već početkom leta, onda kada su neke zemlje počele da ih uvode i dovode svoje zemlju u red tokom trajanja procesa vakcinacije. Ovo bi bila međufaza koja treba da vam „da kiseonika“ da se ne ugrožava sam proces vakcinacije.

Ova mera sa kovid propusnicama funkcioniše u mnogim zemljama, kazao je Milan Antonijević. Francuska, Pariz funkcioniše potpuno normalno. Imate na telefonu qr kod koji pokazujete na ulasku u kafiće gde se on skenira. Ako nemate vakcinu, onda morate da se testirate.

Zašto je važno promovisati solidarnost, i da li bi kažnjavanje bilo efikasno... takođe su govorili sagovornici Filipa Čukanovića i Marijane Tabaković. Pogledajte!