U Srbiji danas toplije, a za vikend novo iznenađenje

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i malo svežije, na severozapadu suvo, u ostalim krajevima mestimično s kratkotrajnom kišom ili pljuskovima.

Danas sunčano, foto: Jela2323/Shutterstock
Danas sunčano, foto: Jela2323/Shutterstock
.

Kasnije po podne i uveče doći će do prestanka padavina, a zatim i postepenog razvedravanja.

Vetar slab i umeren, na severu i istoku Srbije povremeno i jak, zapadni i severozapadni, uveče u slabljenju. Najniža temperatura od 10 do 15, a najviša od 20 do 24 stepena Celzijusa, saopštio je Republički hidrometerološki zavod.

U Beogradu će danas biti promenljivo oblačno, malo svežije i tokom većeg dela dana suvo, samo je sredinom dana moguća kratkotrajna kiša. Uveče se očekuje postepeno razvedravanje. Vetar umeren, povremeno i jak zapadni i severozapadni, uveče u slabljenju.

Najniža temperatura oko 14, najviša oko 21 stepen Celzijusa. Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji se do 8. septembra očekuje pretežno sunčano, samo za vikend u centralnim i južnim krajevima promenljivo oblačno, mestimicno s kišom ili pljuskovima uz mogućnost grmljavine.

Najviša temperatura u četvrtak biće malo ispod proseka (od 21 do 24 stepena), a zatim do kraja perioda oko proseka za ovaj period godine - od 24 do 26 stepeni.

RHMZ je takođe izdao upozorenje koje se tiče uslova za vodosnadbevanje.

"Na Brzavi, Moravici, Ljigu, Jadru, Lugomiru, Jablanici i Rzavu ostvaruju se nepovoljni hidrološki uslovi za vodosnabdevanje. Na Savi kod Sremske Mitrovice i Šapca vodostaji će se narednih dana kretati ispod niskog plovidbenog nivoa. Upozorenje je do 6.35 sati (2. septembar)", navodi se u objavi na sajtu RHMZ.

Izvor: B92