Info

KRIZNI ŠTAB PRELOMIO - evo kada ćemo moći u tržne centre, kada će se đaci VRATITI U ŠKOLE...

Na sednici Kriznog štaba odlučeno da se otvore tržni centri i da se đaci vrate u školske klupe. Tidorović: Ima i jedno ali.

09.04.2021. - 09:05h
krizni štab
foto: B92.net/J.J.

Član kriznog štaba dr Branislavc Tiodorović izjavio je, obraćajući se medijima, da je situacija i dalje vanredna, iako se uočava blag pad novih slučajeva. Takođe, kako je rekao, smanjuje se broj pregleda, piše B92.net.

Ali, napomenuo je da ne treba zaboraviti da su bolnice i dalje pune. Ako se ovaj trend nastavi, može se očekivati da neke stvari mogu biti dopuštene.

Pre svega se misli na to da tržni centri mogu da rade od ponedeljka, ali samo ako se ovaj trend opadanja nastavi.

Smatramo da je vreme da se onlajn nastava smanji, odnosno da se đaci vrate u školske klupe od 19. aprila.

"Sve mere, koje se tiče prevencije koronavirusa - držanje distance, nošenje maske i dezinfekcija ostaju na snazi i moram reći da nam je spas vakcinacija", rekao je on.

"Mi smo možda i najbolji u Evropi po broju vakcina koje nudimo i po odzivu stanovnika. Ali, ne zavisi to samo od nas, već i od isporuka. Nadam se da će se ugovori ispoštovati i da ako bi tako bilo moći ćemo za mesec ipo do dva da stignemo do onoga što zovemo kolektrivni imunitet, sa vakcinisanim i onim koji su preboleli", rekao je Tiodorović.

Želeo sam da kažem da ima malo optimizma, dodao je on.

Na pitanje B92.net da li bi Krizni štab podržao ideju da se vakcinisani okupljaju iu većem broju, dr Tiodorović kaže da Srbija nije pusto ostrvo i da će se sigurno i o tome održavati.

"Vidite šta se dešava u Izraelu, bićemo na tom putu i moramo razmišljati o tome, odnosno, kada se dobiju dve doze o tome može i treba da se razmišlja. To je pitanje i za pravnike, i za ljudsaka prava i pitanje etike", istako je dr Tiodorović.

Izvor: B92.net