Vučić o popuštanju mera

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, upitan kada će đaci biti vraćeni sa onlajn nastave u učionice, odgovorio da će o svim pitanjima u vezi sa tim slušati preporuke Kriznog štaba.

Aleksandar Vučić, foto: Prva TV
Aleksandar Vučić, foto: Prva TV
.

"Slušaćemo Krizni štab, brojevi su bolji kada poredite sredu na sredu, utorak na utorak, ponedeljak na ponedeljak. Pogrešno tumačenje medija bilo, ne mogu da se porede utorak i ponedeljak, jer su pola ponedeljka brojevi od nedelje, kada ljudi manje idu da se testiraju", izjavio Aleksandar Vučić.

Prema njegovim rečima, procenti jesu nešto bolji, ali i dalje nisu dobri. Smanjuje se broj novozaraženih u Beogradu, Nišu, polako i u Novom Sadu i Kragujevcu, ističe Vučić i dodaje da su brojke iste u manjim mestima i da to nije dobro.

U apsolutnim brojevima, najveći je broj novozaraženih u Beogradu, kazao je predsednik nakon otvaranje petlje u Batajnici i dodao da će poštovati odluke Kriznog štaba i sve njihove preporuke:

"Nadam se da će brojevi nastaviti da padaju i to bi onda bila dobra vest, ali Krizni štab bolje zna kakva je situacija u bolnicama a naš posao je da ih slušamo."

Izvor: B92.net