Info

Kisić Tepavčević: Obavestićemo javnost o NOVOJ SEDNICI Kriznog štaba. Virus koristi svaku našu slabost i opuštanje

Vidi se lagani trend pada broja obolelih od kovida 19, ali su brojevi i dalje visoki i svaki dan desetine sugradana izgubi bitku s bolešcu, upozorava ministarka rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja i clanica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević.
 

09.01.2021. - 09:56h | Autor: Tanjug
Darija Kisić Tepavčević
Darija Kisić Tepavčevićfoto: Printscreen/PrvaTV

Ona je za RTS-a, navela da, ako se poredi sa pet ili šest hiljada novoobolelih na dnevnom nivou, broj ispod dve hljade jeste manji, ali istice da su to i dalje izuzetno visoki brojevi i da je više od 200 ljudi na respiratorima u jako teškom stanju.

Kako je rekla, sve to pokazuje da je virus još uvek ovde.

"Imamo vakcinu, to jeste svetlo na kraju tunela, ali i dalje moramo odgovorno da se ponašamo, jer smo videli da virus iskoristi svaku našu slabost i opuštanje", navela je Kisić Tepavčević.

Rekla je da se sastanci Kriznog štaba održavaju redovno i da će javnost biti obaveštena o sledećem sastanku.

Kaže i da je ocigledno da ce virus biti tu još izvestan vremenski period i da moramo da se ponašamo odgovorno i savesno.

Ministarka je prvu dozu vakcine primila 24. decembra, a drugu dozu ce primiti 14. januara.

Istice da nije imala nikakve neželjene reakcije i da se nada da ce svi gradani, kada im se ukaže prilika za vakcinaciju, da se odazovu, jer to jeste spas i svetlo na kraju tunela i jedino tako možemo da stvorimo štit za širenje virusa.

Kada je rec o vakcinaciji u gerontološkim centrima, rekla je da je, na osnovu baze podataka, do juče vakcinisano 1.984 korisnika ili zaposlenih, i da je izdat još 841 nalog.

Rekla je da je izuzetno ponosna na zaposlene i korisnike i da su najstariji opet pokazali da se odgovorno ponašaju jer su gotovo svi zainteresovani za vakcinaciju koja je besplatna.

Ističe da su korisnici u gerontološkim centrima u prioritetnoj grupi za vakcinaciju i da službe u zavisnosti od epidmiološke situacije u centrima procenjuju kada je najoptimalnija prilika da se što više njih vakciniše.

Navodi da su uključene i privatne i državne ustanove.

Kada je rec o epidemijskoj situaciji u ustanovama, u ovom momentu ze zaraženo 1.408 korisnika i 675 zaposlenih, navela je ministarka.

Izvor: Tanjug