Vučić: Prve količine vakcina stižu u Srbiju do kraja godine - u opticaju dva ili tri proizvođača

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će prve količine vakcina u Srbiju stići pre kraja godine, a da će vakcinacija krenuti kada to odobre zdravstvene vlasti, najkasnije u januaru, ali možda i krajem decembra.

Do kraja godine trebalo bi da stignu vakcine dva ili čak tri proizvođača, foto: Depositphots/SSilver
Do kraja godine trebalo bi da stignu vakcine dva ili čak tri proizvođača, foto: Depositphots/SSilver
.

"Mi ćemo prve količine vakcina, bar dve različite vakcine, a možda i tri, imati pre kraja godine. Da li ćemo pre kraja ove ili početkom sledeće godine krenuti u vakcinaciju, zavisi od stručnih tela u zemlji, od zdravstvenih vlasti, kada one odobre", rekao je Vučić u Inđiji na pitanje u vezi sa vakcinama.

Ponovio je da će prve količine, svakako dve, a možda i tri različite vakcine, stići do kraja godine, što, ističe, pokazuje da je Srbija među zemljama koje su se najbolje ponašale i zahvaljujući ugledu u svetu uspele da obezbede vakcine sa različitih destinacija.

Vakcinacija svakako najkasnije u januarau, a nadam se već i krajem decembra, dodao je Vučić.

"Kada kažem da ćemo nešto da uradimo, mi to i uradimo. Možda zakasnimo par dana, ali uradimo. Bićemo ispred drugih u svemu", rekao je Vučić i podsetio da su kritike stigle i na račun bolnice u Batajnici, što je otvaranje kasnilo par dana u odnosu na najavljeno, ali ostaje činjenica da je urađeno ono što je malo zemalja u svetu uradilo.

Podsetio je da se očekuje otvaranje bolnice u Kruševcu, za tri, četiri dana.