KORONA ŠOK U SRBIJI: Od početka epidemije nismo imali ovoliki broj zaraženih u jednom danu!

U poslednja 24 sata na korona virus u Srbiji je testirano 7.425 osoba, od kojih su 512 bile pozitivne, dok je nažalost, preminulo jedno lice.

NAJNOVIJA VEST, foto: Prva.rs
NAJNOVIJA VEST, foto: Prva.rs
.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut" na respiratorima u zdravstvenim ustanovama širom zemlje nalazi se 27 pacijenata.

Podsetimo, juče je od 7.242 testiranih osoba, na kovid bilo pozitivno njih 326, preminule su dve osobe, a na respiratorima je bilo 25 pacijenata. Jučerašnji broj novoobolelih bio je najveći od početka trećeg talasa u našoj zemlji. Međutim, crni rekord od početka epidemije korone u Srbiji držao je 26. jul kada smo imali 467 novozaraženih za 24 sata.

Inače, premijerka Srbije Ana Brnabić još sinoć je najavila da ćemo danas imati više od 400 novozaraženih, jer, kako je rekla, već sinoć u 20 časova bilo je više od 400 novozaraženih, piše Blic.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u našoj zemlji, sutra hitno zaseda Krizni štab za borbu protiv korona virusa, a kako je za "Blic" rekao dr Predrag Kon, "zabrana kretanja je poslednja opcija", koju će, nadaju se, izbeći, ali "da sa ubrzanjem virusa nije i nemoguća".