Onlajn Međunarodna konferencija “Uloga kriznog menadžmenta u doba pandemije - Međusektorska solidarnost i saradnja“ danas u 17:00

Onlajn Međunarodna konferencija “Uloga kriznog menadžmenta u doba pandemije -Međusektorska solidarnost i saradnja“ održaće se u utorak 11. avgusta 2020. godine sa početkom u 17:00 časova i na našem portalu.

Ilustracija, foto: Depositphotos/serezniy
Ilustracija, foto: Depositphotos/serezniy
.

Konferencija ima za cilj da podstakne razmenu iskustava i dobre prakse u pogledu identifikovanja i rešavanja problema prouzrokovanih pandemijom virusa Covid-19 na ekonomiju u svetu i u regionu.

Uloga kriznog menadžmenta u doba pandemije, foto: Promo
Uloga kriznog menadžmenta u doba pandemije, foto: Promo
.

Namera je da se kroz učešće eksperata u oblasti menadžmenta i ekonomije, kao i stručnjaka za socijalnu politiku i jednakost, istakne značaj solidarnosti i saradnje, kako međusektorima i institucijama, tako i među pojedincima.

Pored ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića, na onlajn konferenciji, između ostalih, govoriće:

dr Isak Adižes
vodeći svetski stručnjak u oblasti menadžmenta, osnivač i predsednik Adižes instituta

doc. dr Zijad Bećirović
direktor Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije, IFIMES Slovenija

prof. dr Branko Ljutić
ovlašćeni revizor i redovni profesor finansija, bankarstva i menadžmenta

Agenda onlajn konferencije

17:00 - 17:05 - Uvodno obraćanje ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića i predstavljanje dr Isaka Adižesa

17:05 - 17:35 - dr Isak Adižes, osnivač i predsednik Adižes instituta

17:35 - 17:45 - Mila Carovska, zamenica predsednika Vlade Republike Severne Makedonije zadužena za ekonomska pitanja i koordinaciju ekonomskih resora

17:45 - 17:55 - Gjonjul Barjaktar, zamenik ministara za rad i socijalnu politiku Severne Makedonije

17:55 - 18:05 - Ernis Imamović, pomoćnik ministra za rad i zapošljavanje Federacije Bosne i Hercegovine

18:05 - 18:15 - Doc. dr Zijad Bećirović, direktor Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije - IFIMES iz Ljubljane u Sloveniji

18:15 - 18:25 - Branko Ljutić, redovni profesor finansija i bankarstva, Srbija

18:25 - 18:35 - Tomislav Cerovec, stručnjak za medije i krizne komunikacije, novinar, Hrvatska

18:35 - 18:50 - Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Srbija

Na predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja 2020. godina je proglašena Godinom solidarnosti i saradnje. Strateško opredeljenje Vlade RepublikeSrbije je podsticanje i razvoj solidarnosti i saradnje između različitih društvenih grupa,građana različite starosne dobi i ekonomskog položaja, između državnog i privatnog sektora.

Patrijarh srpski Irinej blagoslovio je odluku o proglašenju tekuće godine za Godinu solidarnosti i saradnje, istakavši da je ona u duhu hrišćanstva i pravoslavlja.

Medijski pokrovitelji biće portal B92.net, kao i Prva TV. Putem njihovih društvenih mreža i portala, konferencija će moći uživo da se prati.