Info

Vučić: Predložiću Vladi policijski čas od 17h do 5h

Predsednik Srbije obratića se javnosti  povodom trenutne situacije sa koronavirusom

21.03.2020. - 18:11h
Predsednik Srbije
Predsednik Srbijefoto: Tanjug/Zoran Žestić

On je na konferenciji za novinare, koja je počela u 18 časova rekao da će večeras Vladi predložiti nove teške mere. Policijski sat će trajati od 17 sati do 5 ujutru.

"Ovo radimo kako bismo vam zaštitili živote. Već u utorak bi mogao policijski čas trajati 24 sata. U toku je borba za vaše živote",  rekao je Vučić i dodao da za ovo ima saglasnost svih lekara.

"Nemojte da vam je najstrašnije na svetu da ostanete kod kuće, ne terajte nas da policijski čas traje 24 časa. NIko na svetu to nije uveo, ali ja ću uvesti", izjavio je Vučić.

Predsednik je istakao i veliki broj žrtava u Italiji gde je danas umrlo 793 osobe i apelovao na narod da u Srbiji ne dođe do tog scenarija.

"Osamsto ljudi umrlo u jednom danu, da li je to normalno? I od tih 800, odmah da vam kažem 500 i nešto u Lombardiji, koja je veličine Srbije", rekao je Vučić.

Predsednik se osvrnuo i na broj raspoloživih respiratora.

“Uspeli smo da obezbedimo mnogo respiratora, više slobodnih respiratora nego pre 15 dana imamo. Ja sam na to ponosan”, kaže predsednik.

"Naše je da obezbedimo respiratore, da nebismo kao u Italiji odlučivali o tome kome ćemo da ugasimo respirator na osnovu toga da li je nkog malđi ili stariji", dodao je on.

On je najavio i da će se avion, koji se vraća iz Kine humanitranom ispomoći, ponovo vratiti u Kinu po još jedan tovar.

"U našim prodavnicama je više robe nego u svim državama Zapadne Evrope i SAD", rekao je on i apelovao na građane da ne hrle u prodavnice.

On je istakao da svakim danom očekuje sve veći broj respiratora.

"Proporcionalno broju stanovnika imamo veći broj respiratora nego sve razvijene zemlje, isključujući Nemačku", rekao je Vučić.

Opširnije na b92.net