Reper koga su poštovale generacije, voleo je život i adrenalin - Dalibor Andonov Gru! (Video)

Jedna od pesama koja je proslavila Grua i postala njegov prvi veliki hit je "Biću tu", sa albuma "Da li imaš pravo" iz 1995. godine.

foto: Printscreen/PrvaTV
foto: Printscreen/PrvaTV
.

Pesmu je pratio i provokativni spot, snimljen godinu dana kasnije, u kome su se pojavile devojke iz, u to vreme još nepostojeće grupe Models, a ispod njih su bili ispisani nasumično izabrani brojevi, po uzoru na reklame za hot-lajn telefonske linije.

Ti brojevi su, međutim, zaista postojali, zbog čega je kasnije u, izmenjenoj verziji spota, preko njih postavljen natpis rasprodato.

Pre četiri godine, povodom 20 godina od izlaska jednog od svojih najvećih hitova, Gru je, sa reperom Gazda Pajom, kao i nekima od aktera originalnog "kontroverznog" spota iz 1995. (Ivanom Stamenković Sindi i Igorom Lazićem Nigorom) snimio spot za remiks te pesme, pod naslovom "Biću tu / 20 godina kasnije".

Muzikom je počeo da se bavi odmah nakon srednje škole. Posle posle prva dva albuma iz 1995. i 1996. ("Da li imaš pravo" i "Gru2"), sledeći je "Vetrenjače" izdao je 1999. godine, a četvrti "Beograd", 2003.

Pesma "Stara škola, nova škola", na neki način je označila dolazak novog talasa srpskog repa, i to od repera koga će svi kasniji muzičari nastaviti da poštuju kao jednog začetnika tog žanra na ovim prostorima.

Radio je i kao di-džej, a tokom svoje karijere, osim s reperima kao što su Ajs Nigrutin i Marčelo, sarađivao je sa brojnim muzičarima među kojima su Tijana Dapčević, Del arno bend (sa kojim je snimio remiks pesme "5ak"), Bajaga i instruktori, Montenigers i Vasil Hadžimanov.

Dalibor Andonov Gru se, osim repom, bavio i sportom. Trenirao je vaterpolo, a u slobodno vreme je voleo košarku, kao i adrenalinske sporotve, kao što su skijanje, snoubording i kajting.

.

Izvor: B92.net