Info

Katastrofalno u Sirči: Po ulicama uginule životinje i smrad (VIDEO)

Centralna i zapadna Srbija još jedan dan su provele u borbi sa poplavama i otklanjanju njihovih posledica. Kritično u Sirči. Po ulicama uginule životinje.

05.06.2019. - 08:58h

U opštini Lučani, voda se povlači, a narednih dana biće utvr]ene štete koje su naročito zadesile Dragačevo, gde se pojavilo i klizište. U pomoć ugroženim građanima uključila se i Vojska Srbije, na poziv Štaba za vanredne te opštine.

Velika šteta i u Kraljevu, poplavljeno je više od 400 kuća i objekata, oštećeno ili potpuno uništeno 16 mostova, prekinut je saobraćaj na 20 putnih pravaca. Posebno katastrofalna je situacija u mestu Sirča, gde su po ulicama uginule životinje. Nedostaje i osnovnih životnih namirnica, javlja reporter TV Prve.

Raška, Jošanica, Trnavica i Deževska povukle su se u svoja korita i situacija u Novom Pazaru je, i pored novih padavina, znatno bolja nego u ponedeljak.

Međutim, Novopazarci sada muče novu muku - pola grada je bez vode.

KIša i bujice su toliko zamutile reku Rašku da filtersko postrojenje "Vodovoda i kanalizacije" radi sa tek polovinom kapaciteta prerade sirove vode, zbog čega su žitelji viših delova Novog Pazara od juče bez vode.