Brnabićeva: Nisam videla da su protesti uzdrmali vlast

"Nisam videla da je vlast uzdrmana i ne postoji nervoza. To je manjina okupljena oko Boška Obradovića, Dragana Đilasa i Vuka Jeremića", rekla je premijerka na TV Prva povodom protesta dela opozicije proteklog vikenda.

.

Navela je da je ta manjina svim ostalim građanima koji su učestvovali u protestima uskratila pravo da protestuju mirno, te da Obradović ne želi ljudima da dozvoli to demokratsko pravo.

"To pravo im garantuje vlast. Predsednik Republike je govorio da svako ima pravo u demokratskoj zemlji da se ne slaže sa nama i ima pravo na proteste", rekla je Brnabić.

Zbog jučerašnjeg protesta na ulicama Beograda, Srbija je propustila šansu da svet podseti na pogrom Srba na Kosovu i Metohiji, koji se dogodio 17. marta 2004. godine, kada je proterano više od 4.000 Srba, a uništeno oko 35 kulturnih i verskih objekti našeg naroda, izjavila je premijerka Ana Brnabić.

"Ako postoji za mene jedna stvar koja mi je ostavila jako gorak ukus, osim toga što smo na ulicama Beograda videli vandalizam od strane manjine, to je što smo propustili da podsetimo ceo svet da je na jučerašnji dan pre 15 godina pokušano etničko čišćenje Srba na KiM", rekla je Brnabić za TV Prva...

.

Izvor: Prva TV, Tanjug