Evakuisani meštani Jasenovika, policija "čuva" selo

Evakuacija stanovništva sela Jasenovik kod Niša, zbog uklanjanja prevrnutih železničkih cisterni sa amonijakom, koja je počela rano jutros, završena je.

.

U selu su samo pripadnici Sektora za vanredne situacije i policija.

Niški Štab za vanredne situacije je naredio potpunu evakuaciju zbog moguće akcidentne situacije. Svi meštani sela Jasenovik prevezeni su do Niša gde će biti smešteni u Gerontološkom centru Niš i u Regionalnom centru za razvoj zaposlenih, javljaju reporteri TV Prve.

.

Sa ugroženog područja stanovništvo se prevozilo kombijima i automobilima do glavnog puta ka selu Jasenovik odakle su evakuisani autobusi Niš-ekspresa. Stanovnici Jasenika, koji nemaju rođake gde bi mogli da borave, smeštaju se u objekte na teritoriji Niša.

Oni će se u domove vratiti večeras oko 19 časova, a ista procedura biće ponovljena i sutra.

Sa ugroženog područja prevezene su i životinje na bezbednu lokaciju, čiji vlasnici su to zahtevali. Neke, međutim, nisu jer su meštani odlučili da ih ostave.

.

Na licu mesta su i gradonačelnik Niša, kao i prvi čovek gradskog Štaba za vanredne situacije. Takođe, prisutna je i polciija koja obezbeđuje sve prilaze selu, ali i brne o tome da sva imovina meštana bude sačuvana.

Prisutne su i ekipe Hitne pomoći.