STIJOVIĆ ZA PRVU TV: SASLUŠATI ULEMEKA I MARKOVIĆA

Posle 5. Oktobra 2000.Godine, uništena je sva dokumentacija državne bezbednosti, izjavio je danas gostujući na Prvoj TV Zoran Stijović bivši funkcioner državne bezbednosti i dodao da je, povodom ubistva Slavka Ćuruvije, važno saslušati sve koji imaju nešto da kažu Milorad Ulemek, Radomir Marković, Bracanović...i drugi.

.

On je, gostujući u emisiji Stav Srbije, na Prvoj TV, istakao da nije uništena smo dokumentacija na papiru, već i u drugim formatima kao što u elektronskom obliku i na
mikrofilmovima. Govoreći o tome šta bi mogao da kaže Radomir Marković, Stijović je podsetio da su sa Markovićem već obavljeni razgovori.
"Markovic jer prihvatio da razgovara, a ja sam određen ispred DB da razgovaram s njim. Imao je samo dva zahteva. Prvo, zatražio je da to bude tajno, zatvoreno saslušannje, da o tome budu upoznati predsednik države, predsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova. Drugo, ukazao je da bi informacije koje bi on mogao da pruži, bile zlupotebljene u partijske svrhe", rekao je Stijović. Bivši funkcioner DB, naveo je i da je Marković tražio da se o najtežim stvarima, kao što su ubistvo Ćuruvije, atentat na Ibarskoj magistrali i ubistvo Ivana Stambolića, razgovara na kraju. "U jednom trenutku je zaplakao, i rekao je da se plaši za bezbednost svog sina jedinca. Bio je spreman i da izađe i pred sud. Od njega je uzeto 15 izjava. U drugom nivou razgovora nije hteo da se potpiše, ali je dozvolio da snimamo i to prenesemo dalje, i u trećem je rekao da će da priča, a da mi iskoristimo ono što mislimo da je korisno",
rekao je Stijović. Dodao je i da mu nije jasno zašto su prekinuti razgovori s Markovićem, da ne zna gde su materijali i dokumenta, ali "da ima jako puno ljudi koji mogu , trebalo bi i misli da će progovoiti o onome što se dešavalo". On smata da je motiv Milorada Ulemeka da progovori o ubistvu Slavka Ćuruvije,razočaranje u nešto što mu je obećano.
"Iz ličnog iskustva znam da su pojedinci, koji su sarađivali sa Državnom bezbednošću, iako u zavoru, i dalje bili ubeđeni da su na državnom zadatku", rekao je Stijović.