Info

Nikolić: Nemam poverenja u pojedince u MUP-u

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da se oseća bezbedno koliko i svi građani Srbije, ali i da su pretnje koje dobija samo neke u nizu i da je važno da se utvrdi koje su ozbiljne.
26.12.2013. - 10:27h

"Moja istupanja u javnosti imaju za cilj da se neko trgne i počne da razmišlja o tome da predsednik Srbije nije tek jedan u nizu onih o kojima razmišlja MUP kome je povereno, već da bi trebalo da prema meni imaju tretman makar toliko ravnopravan kao što imaju prema svojim načelnicima, direktorima, ministrima", rekao je Nikolić za televiziju Prva.

Pretnje koje dobijam samo su neke u nizu i važno je da se utvrdi koje su ozbiljne, a koje ne, rekao je Nikolić i dodao da nema povereenja u pojedince u MUP-u.
"Sve institucije su pre mene imale naznake da je došlo do ozbiljnih pretnji i angažovale su se u tome, podnose mi izveštaje, došle su do zaključaka o kojim ljudima se radi, da li je to ozbiljno ili ne, još je istraga", rekao je Nikolić.

Na pitanje da li ima poverenja u MUP, Nikolić je odgovorio da ima poverenje u sve ljude koji se na bilo koji način bave bezbednošću bilo kog čoveka, ali da je "institucija jedno, a pojedinci drugo".

Upitan da li to znači da nema poverenja u pojedince u MUP-u, on je odgovorio - nemam povrenja u pojedince.