BURNO u studiju Prve, voditelji prekinuli gostovanje! Da li će se problem nestalih beba ikada rešiti na ovakav način?!

Tema je i više nego bolna. Iznesene su ozbiljne optužbe i tvrdnje! Prema podacima Udruženja roditelja nestalih beba, u Srbiji je u poslednjih 40 godina u porodilištima lažno proglašeno mrtvim između 6.000 i 10.000 novorođenčadi. Međutim, postavlja se pitanje da li će se ovaj problem ikada rešiti jer udruženja roditelja nestale dece ne mogu da se slože.

.

"Pitanje nestalih beba je pitanja trgovine ljudskim bićima u porodilištima dugo godina u Srbiji, dešavalo se uz medicinsko osoblje i državnih organa. U Srbiji se sve zna, samo je bio jedan trag ćutanja države prema roditeljima. Sada mi želimo da se taj problem reši", kaže Milena Janković, predstavnica Udruženja nestalih beba Beograd. 

"Radiša i ti i ja znamo da su roditelji otišli u kafanu i od policajaca kupili adresu svog ukradenu deteta", ovim rečima se Radiši Pavloviću članu Vladine mešovite komisije za nestale bebe i predsedniku udruženja "Za istinu i pravdu o bebama", obratila Ana Pejić sekretar Udruženja nestalih beba Vojvodine i tvrdi da je sve snimljeno i da postoje dokazi za ovo što je rekla.

.

"Šta je ovde ovoliki problem, da se ljudi koji imaju istu muku, nestala su im deca, ovoliko svađaju", upitala je Jovana Joksimović svoje goste. Milena Janković kaže da među njima postoje razlike u tome na koji način i kojim putem da se dođe do istine. I gospođa Janković i gospođa Pejić se protive načinu koji je izabrao Radiša Pavlović.

Njihova svađa je otišla toliko daleko da je u jednom trenutku voditeljka morala da povisi ton ne bi li je gosti čuli i zamolila ih da se smire jer s ovakvim načinom komunikacije ni gledaoci ništa ne mogu da čuju i razumeju problem.

.

Gostovanje je moralo da bude prekinuto jer svađa nije prestajala. Jovana Joksimović podsetila je na prvi slučaj ukradenog deteta u Srbiji, ali je i najavila da će priča na ovu temu biti nastavljena u narednim emisijama.