Srebro za juniore na Svetskom kulinarskom kupu u Luksemburgu

Na Svetskom kulinarskom kupu, održanom 26.novembra u Luksemburgu, srpski tim "Junior chef club" osvojio je srebrnu medalju u kategoriji 'cold buffet'. Postignuti rezultat je najveći uspeh naše zemlje do sada na svetskoj gastronomskoj sceni.

.

U kategoriji 53 nacije i 75 ekipa takmičilo se naših devet mladih kuvara - Jovan Mijušković, Aleksandra Šarić, Ivan Cimburović, Tijana Pešić, Filip Kovačević, Marko Komadina, Uroš Bolić, Jovan Tomović i Aleksa Šušić, predvođeni iskusnijim kolegama kao trenerima - Aleskandarom Ilićem, Nikolom Biševacem, Urošem Uroševićem, Novakom Fidanovićem, Petrom Gajićem, Aleksandrom Tomićem i Eyck Zimmerom.

Naš tim sastavljen od mladih kuvara do 24 godine, nastavlja pripreme za Kulinarsku Olimpijadu koja će se održati 2020. godine u Študgartu gde će se takmičiti sa naboljim šefovima iz preko 60 zemalja. Prognoze kažu da naši talentovani kuvari imaju veliku šansu da postignu ogroman uspeh i na ovom prestižnom takmičenju.