Dejan Savić: Svi koji su vam bili gosti, i žalili se na mene, pojedinačno dolaze i traže usluge

"Svi oni pričaju medijima, a moja vrata širom otvorena", rekao je za Jutro sa Jovanom i Srđanom upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić povodom žalbi glumaca ove kuće na njegov rad. Upravnik kaže da ne voli da se sa zaposlenima svađa preko medija i da je zbog toga do sada izbegavao dolazak u Jutro iako je nekoliko puta bio pozivan. Zbog toga je danas Jovani i Srđanu pojasnio zbog čega je došlo do smene direktora Drame Željka Hubača, da li je po sredi istek mandata ili njegova kritika rada direktora u medijima, zašto nema novca za nove predstave u godini jubileja, ko je danas direktor drame, zbog čega su u godini jubileja u Narodnom pozorištu skele i kada će one biti sklonjene...

.

Upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić kaže da je Željka Hubača svojedobno postavio za direktora Drame uz veliko negodovanje ansambla ali je on tada video da on može da učini mnogo za dramu. "Hubaču je u avgustu istekao mandat, a na sajtu pozorišta postoji slika na kojoj se vidi da sedimo on Jug Radivojević i ja i dogovaramo se sve o daljem radu Drame", ističe Savić i tvrdi da je samo istek mandata razlog Hubačeve smene, a ne njegovi intervjui u medijima u kojima kritikuje rad pozorišta. 

Aferu u medijima smatra "Dobro organizovanom i osmišljenom akcijom iza koje su politička kampanja i lični interesi"...

.

"Onog trenutka kada je pala komadina fasade veličine košarkaške lopte tog momenta smo reagovali počelo njeno sređivanje i trajaće koliko treba da se sve sanira. Drugačije ne može. Nemam nameru da robijam zbog fasade koja je poslednji put rađena pre 40 godina", kaže upravnik povodom zamerki što su u pozorištu postavljene skele u godini jubileja.

Javnost su naročito zgrozili toaleti u ovoj ustanovi nakon što su fotografije osvanule na društvenim mrežama. Povodom njih Savić izmeđuostalog kaže: "Je l' treba sada da pričam o vaspitanju ljudi..."