Mladić u sudnici, odmahuje glavom na Srebrenicu

Pred Haškim tribunalom će biti izrečena prvostepena presuda optuženom bivšem ratnom komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću.

.

Kraj višegodišnjeg haškog procesa protiv Mladića pojedini regionalni mediji prate sa punom pažnjom i ističu među najvažnijim vestima dana.

Mediji u Bosni i Hercegovini iscrpno se bave ovom temom, te na portalu "Dnevnom avaza" postoji pet tekstova koji se bave haškim optuženikom Ratkom Mladićem.

"Nataša Kandić za Avaz.ba: Mladić će dobiti doživotnu robiju, a mi biti suočeni s nasleđem oficira bez časti", "Kako je govorio Ratko Mladić: Mi bi i Rusima polomili zube", "Od Skoplja do Haga: Svestan je oronuli Ratko Mladić, čija vojska je klala i silovala, da je došao kraj"... neki su od naslova koji su osvanuli na sajtu "Avaza"..

Portal "Klix.ba" kao najvažniju vest je objavio uživo praćenje presude Ratku Mladiću, a novinari su se bavili i biografijom sudija koji će izreći presudu Mladiću.

I centalne teme Radio televizije RS su vezane za isčekivanje presude u Hagu. Na sajtu RTRS objavljena je i izjava predsednika RS Milorada Dodika koji je rekao da je "general Mladić patriotski obavljao svoju dužnost". Ističe se i tekst sa naslovom: "Medijski rat protiv generala - da li je Holivud već presudio Mladiću?".

Izvor: B92.net