Vučić dao detetu staro srpsko ime: Evo kako se zove predsednikov najmlađi sin!

Sin Aleksandra i Tamare Vučić dobio je staro srpsko ime – Vukan, pišu "Novosti". Treće dete predsednika Srbije je rođeno u petak uveče 9. juna, 15 dana pre termina, dok je predsednik boravio u Kazahstanu. Dečak je težak 3,250 grama i dobio je na rođenju najviše ocene.

.

Predsednik se odlučio da sinu da staro srpsko ime Vukan. To ime je danas dosta retko, a nosio ga je najstariji sin Stefana Nemanje, rodonačelnika vladarske loze Nemanjića.

Odmah nakon saznanja da je predsednik Srbije dobio prinovu, počele su da stižu čestitke iz zemlje i sveta. Među prvima je Vučiću čestitala nemačka kancelarka Angela Merkel. Čestitke je uputio i šeik Muhamed bin Zajed, kao i evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han.

Rođenje sina predsedniku Vučiću, čestitali su odmah ministri iz Vlade Srbije i stranačke kolege.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je jutros iz Kazahstana u Beograd, skrativši tamošnju posetu, kako bi video svog sina koji se rodio sinoć.

Po sletanju aviona na aerodrom “Nikola Tesla” predsednik Srbije, vidno radostan i nestrpljiv, uputio se odmah da obiđe suprugu i sina.

"Večeras ću prvi put morati da prekinem državničke obaveze, i to sa osmehom na licu, jer smo Tamara i ja, pre nekoliko minuta, dobili sina", napisao je Vučić sinoć na svom tviter profilu.

Na vest iz Beograda Vučić je odlučio da skrati posetu Kazahstanu, gde je prisustvovao otvaranju “Astana Ekspo 2017”, i vrati se u Beograd kako bi video sina.

Vučić je danas u Astani trebalo da prisustvuje otvaranju nacionalnog paviljona Srbije na „Astana Ekspo 2017“, a potom i održi predavanje na jednom univerzitetu.

Izvor: novosti.rs