"Prešminkane silikonuše"! Sofija Milošević iznela stav o ženskoj lepoti: "Manje osuđuj, više gledaj svoja posla"

Na društvenim mrežama se poslednjih dana propagira prirodna lepota žena, a u Norveškoj je čak donesen zakon koji reguliše objavljivanje obrađenih fotografija uz naznaku da su fotošopirane.

Sofija Milošević, foto: Prva Tv/PrtScr
Sofija Milošević, foto: Prva Tv/PrtScr
.

Tom temom se ovih dana pozabavila i manekenka i modna kreatorka Sofija Milošević koja je na svom Instagramu iznela stav.

"Sa šminkom ili bez nje, prirodno je. Sa operacijama ili bez njih, prirodno je. Pravo izbora je prirodna stvar. Ne osuđujte druge što su manje ili više prirodni od vas. Svako ima pravo da bira svoj put, sve dok ne ugrožava nekoga na tom putu. Osuđivanje nekoga zbog izgleda, ma kakav taj izgled bio po našim standardima, je u najmanju ruku primitivno. “No makeup” ili “full makeup” jedino bitno je da vam odraz u ogledalu kaže da ste baš to vi i da ste srećni sa izborom", objavila je manekenka nečiji tekst, a zatim o temi dala svoj sud.

"Molim vas, ako želite da poentirate kako niko ne treba da osuđuje osobe koje imaju viška kilograma, ne farbaju kosu, ne depiliraju se i tako dalje, prirodne su – tako što ćete reći kako je sve suprotno od toga bezveze i fejk… To nije način. Ne možeš ispraviti jedan “body shaming” drugim “body shamingom”.

Neko u lošem kontekstu komentariše nečije male grudi ili celulit ili bubuljice i tako dalje, a neko da odgovor na to: “Ma šta vi hoćete, bolje to nego one prešminkane silikonuše”. Znači valjda je poenta u tome da svako ima slobodu da radi ono što želi i da izgleda kako želi. A ne da se na jedan “hejt” baca drugi “hejt”.

Isto tako žene koje se farbaju da ne budu sede osuđuju one što stave botoks uz reči “budi prirodna, što se stidiš svojih godina”. Aha, a zašto ti ne pustiš sedu kosu? Ako tako gledamo, onda se i ti stidiš svojih godina. Ili ti je možda samo tako lepše. Prosto. Poenta: Manje osuđuj, više gledaj svoja posla. I što reče onaj prvi “story”: Samo ljubav", zaključila je na kraju Miloševićeva koja je imala nekoliko estetskih zahvata.