Lekari smatraju da je kraljica Elizabeta je alkoholičarka!

Kraljica Elizabeta Druga svakog dana popije četiri alkoholna pića, što je prema standardima britanskog zdravstva čini alkoholičarkom.

Kraljica se drži uvek iste doze i uvek istih pića. Njeno veličanstvo pre ručka pije koktel od džina i dubonea sa limunom i ledom, uz ručak čašu vina, a uveče jednu čašu suvog martinija i jednu čašu šampanjca.

Nikad ne pije na prazan stomak. Prvo što pojede kad se probudi su keksići i to uz čaj, a doručkuje voće i žitarice s mlekom. Ponekad jede i kajganu sa dimljenim lososom.
Za ručak ne jede ništa skrobasto i uglavnom jede povrće i meso, ali zato se posle uvek zasladi čokoladom.
Kraljevski kuvar Daren Mekgrejdi kaže da je kraljica "čokoholičar", ali da voli i kelj i kinou.
Omiljeni desert joj je pita sa korom od čokolade punjena puslicama i kremom od crne i bele čokolade.
"Kad dođete u neke godine, dobro znate šta volite, pa tako i kraljica ima svoje favorite", kaže Mekgrejdi.o: Gettyimages

"Kad je sama, jede grilovanu ribu-jezik sa povrćem i činiju voća. Disciplinovana je kad je reč o ishrani, ali voli i da proba novu hranu."
Zanimljivo je da kraljica ne voli beli luk i zabranila ga je u celoj palati.
Kraljica Elizabeta je i vrlo strastvena. Tokom jedne posete Australiji 1954. posvađala se s mužem princom Filipom, a pisac Robert Hardman tvrdio je da je na njega bacala cipele, pretila mu "da bi u drugom veku neko sigurno u tom izgubio glavu".
Kasnije se izvinila zbog svog ponašanja, jer se tako nešto "dešava u svakom braku".

Izvor: B92

Pratite nas i na Viberu!