Ko su ljudi koji su odgajali Lea, Umu, Dženifer Aniston...?

Dok su roditelji nekih glumačkih zvezda u fokusu medija koliko i oni sami, neki ipak od svetala reflektora zaziru iako su njihove životne priče čak i zanimljivije od samih karijera njihove dece.

.

Na primer, mnogi do pre godinu, dve nisu ni znali ko je otac Leonarda DiKaprija jer se na javnim događanjima uglavnom pojavljivao sa majkom Irmelin Indebirken, ali taj jedan put je na konferenciju o klimatskim promenama poveo svog oca Džordža.

Ali, krenimo redom. Džordž i Leova mama Irmelin upoznali se na fakultetu u Njujorku, a nakon venčanja preselili su se u Los Anđeles. Leo se rodio 1974. godine. Oskarovac je ime dobio po Leonardu da Vinčiju. Otac budućeg glumca kao znak je doživeo trenutak kad je Leova majka, dok je bila trudna, prvi njegov pokret u stomaku osetila ispred slike poznatog umetnika u galeriji „Ufici“ u Firenci.

Brak Leovih roditelja potrajao je nešto više od godinu dana i to je bilo to. Džordž je tada bio ilustrator, crtač i prodavac andergraund stripova, a tokom odrastanja glumac je uvek imao podršku roditelja.

Zajedno su proputovali svet i upijali nova znanja, a u pobedničkim govorima Leo nikad ne zaboravi da im zahvali na svemu što je u životu postigao.

Uma Turman je imala je prilično zanimljivo odrastanje. Glumica koju su zbog lepote poredili sa Gretom Garbo i Marlen Ditrih, ime je dobila po indijskoj boginji lepote i svetlosti. Njen otac Robert Turman predavao je indijsko - tibetske studije, a majka Nena von Šllebrug bila je model.

Oboje su vremenom prihvatili budizam, pa je Umin otac bio prvi zapadnjak budistički sveštenik. Glumičina majka, u vreme dok se bavila modelingom, partijala je sa Salvadorom Dalijem, a okončala je i brak sa Timotijem Lirijem koji je javno promovisao uzimanje LSD u terapeutske svrhe. Umina majka danas je ugledna psihoterapeutkinja.tty Images

Oba roditelja Dženifer Aniston bili su glumci. Dženi sa majkom nije imala dobar odnos, a s ocem je bila mnogo bliskija. Pre nego što je počeo da se bavi glumom, otac glumice bio je deo američke mornarice. Proslavio se nakon uloge Viktora Kiriakisa u sapunici „Dani našeg života“. Serija je tokom godina prikazivanja dobila više od 160 nagrada.

Otac Dastina Hofmana, kojeg u Hollivudu prati epitet radoholik, bio je dekorater, a majka Lilijan poznata džez pijanistkinja koja je sina podučavala sviranju  još od njegove pete godine. Oboje su bili čvrsto uvereni da će Dastinova budućnost biti povezana sa muzikom, ali, zahvaljujući bratu koji je radio na filmu, i sam Dastin ušao je u filmsku industriju.

Otac Kejt Hadson je muzičar Bil Hadson, a majka glumica Goldi Houn. Kejtini roditelji razveli su se još davnih dana, a Goldi je ćerku odgajala sa Kurtom Raselom koji je njen partner već 34 godine zbog čega važe za najdugovječniji par u Holivudu. Upravo su njih dvoje uticali na razvoj glumačkog talenta kod Kejt koja je jedna od najomiljenijih glumica u komedijama. Kejt je često isticala da upravo Kurta doživljava kao pravog oca, a njen biološki otac nikad se nije ni trudio da ima posla sa njom.

Izvor: 100posto.hr