Jovana Vukojević: "Pustim suzu, i radosnicu i od tuge"

Pred kamere Exploziva stala je 11. aprila. Pre toga, uređivala je emisije „150 minuta“ i „Bulevar“ na B92 i bila član informativne redakcije. Ipak, sada je u ulozi koja je neretko rasplače i često nasmeje. Nova voditeljka Exploziva ispričala nam je šta je posebno u vezi sa tom emisijom.

.

Šta si prvo pomislila kad su te pozvali da radiš Exploziv?

- Kada su me pozvali i pitali da li želim da budem nova voditeljka Exploziva, moram priznati da sam se iznenadila, nisam očekivala. Ali to je izgleda samo meni bilo iznenađujuće jer su svi ostali to doživeli kao nešto prirodno i svi su mi rekli da mi odlično pristaje taj žanr. Sve u svemu, odmah sam prihvatila i presrećna sam.

A, šta ti kažeš, kako ti leži taj žanr?

- Exploziv obrađuje najrazličitije teme, imala sam prilike kroz karijeru da radim sve, od crne hronike do zabave. Mislim da sam se dobro snašla i da uspevam da dočaram svaku priču.

Exploziv je pun lepih i tužnih i neobičnih priča. Da li ti ponekad stane knedla u grlu kad najavljuješ neku?

- Dok najavljujem ne, ali kasnije kada gledam emisiju bude tu i po koja suza - nekad radosnica, nekada ona izazvana nekom tužnom pričom.

Šta ti se najviše dopada u radu na emsiji? Po čemu je drugačija od ostalih?

- Više puta sam rekla da Exploziv zaista ima vrhunski tim novinara, znaju da odaberu priču, znaju kako da joj pristupe i da je dočaraju. Njihovi prilozi su veoma živi, uverljivi, iako traju u proseku šest, sedam minuta, a nekad i duže, toliko su pitki da ih pogledate u dahu. Veoma sam srećma što pored uređivanja emisije 150 minuta imam priliku da budem deo tima emisije Exploziv.

O emisiji Exploziv i pričama koje su dosad emitovane, možete da se obavestite OVDE