Top 10 seksi strip heroina

Da, znamo ko su najbolji superheroji i koliko im je dugačak... hm, plašt. Ali, uopšte nije fer da zaboravimo na one super ribe, heroine i antiheroine, koje oduzimaju dah kako stasom, tako i super moćima. Izvolite, uživajte...

.

„Evropski strip je uvek bio mnogo slobodniji i to mnogo pre američkog. Nemali broj, uglavnom prijatnih za oko, ženskih likova za sve uzraste bitiše u sveskama italijanskog, francuskog, španskog i i eks jugoslovenskog stripa.

Od Serpijerijeve Drune zanosnih oblina, preko Volterijeve Nataše, do ultimativne super - heroine Ket Klou našeg Baneta Kerca, evropske strip junakinje su bile seksualno emancipovane žene, mnogo više od pukih objekata muških fantazija i, povrh toga, smeštene u priče i okolnosti koje su teško mogle proći preko okeana“. (Pavle Zelić za „Creative Art Magazine“)

1. Modesti Blejz (Modesty Blaize)

Modesti Blejz je lik iz istoimenog stripa nastalog 1962. godine čiji su autori Piter O'Donel (scenario) i Džim Holdavej (crtež). Strip prati doživljaje neobične mlade žene sa mnogo talenata i kriminalnom prošlošću i njenog vernog pratioca Vilija Garvina.

To što se Modesti pojavila baš šezdesetih godina prošlog veka, ima svoje „zato“. To su bile godine velikih društvenih i političkih promena, radikalnih događaja i ekspanzije pop – kulture i feminizma.

U takvoj atmosferi, iznikla je, vrlo hrabro, ova avangardna mačka koja je bila i ostala sinonim za samostalnu i borbenu avanturistkinju, agresivnog borca i smrtonosnog protivnika.

2. Otrovna Ajvi (Poison Ivy)

Otrovnica, zloća, Betmenova noćna mora. Antiheroina iz “Betmena“ koju je u filmu iz 1997. godine igrala fantastična Uma Turman.

Priznajte, uživanje je bilo kako je motala jadnog Betmena oko malog prsta.

Pffff

.

3. Druna

Kultni strip Paola Serperija iz 1985. godine. Inače, Druna je glavni lik erotsogi stripa koji karakteriše mnogo nasilja, seksa i orgija i zato je u nekim zemljama ima oznaku 18+ godina.

4. ket Klou (Cat Clow)

Ket Klou, alias Karolina Konor, strip super-junakinja koju su osmislili Branislav Kerac (crtač) i Svetozar Obradović (scenarista) je skroz neko ko će vam raspaliti maštu. Od naivne klinke s faksa, do ženske verzije Spajdermena, Ket Klou je stigla i do ljubitelja stripa u belom svetu i smatra se jednim od najuspešnijih srpskih stripova.

Bane Kerac je u jednom intervjuu o izgledu glavne junakinje rekao je: “Pokušao sam da zamislim kako izgleda san svake muške svinje i Ket Klou je odgovor”.

5. Crvena Sonja (Red Sonja)

Legendarni strip su osmislili Roj Tomas i Beri Vindzor-Smit za čuveni „Marvel“.

Crvena Sonja je poznata po bikiniju, fantastičnom telu i crvenoj kosi. Prvi put se pojavila u stripu „Konan Varvarin“ 1975. godine da bi kasnije dobila i svoje izdanje i horde ljubitelja koji nisu odolelli njenom temperamentnom karakteru i još temperamentnijem izgledu.

Danska glumica Brigit Nilsen (inače bivša žena Silvestera Stalonea) tumačila je ulogu opasne varvarke, koja se, rame uz rame sa Švarcenegerom, borila protiv zajedničkih neprijatelja.

.

6. Lara Kroft (Lara Croft)

Dobro, ovde bismo mogli nadugačko i naširoko o pljačkašici grobova i opasnoj dami s pedigreom. Da nije bilo Bredove Anđe, Lara bi ostala nedosanjani san ljubitelja igrica.

Ovako, za njom lude milioni muškaraca na celom svetu.

Izvol’te, dečaci, uživajte:

.

7. Crna udovica (Black Widow)

Film koji obara sve rekorde,“Osvetnici” (“Avengers”) sa famoznom plavušom Skarlet Johanson u gla. Ulozi. Jedna od najlepših žena sveta igra Natašu Alianovnu Romanovu aka Crnu udovicu, koja se takođe pojavljuje u drugom delu “Arjon Mena.

Još jedan muški san:

.

8. Ema Frost

Mutanti iz ,,X men” avantura se svakako mogu pohvaliti zgodnim kolegincama. Jedna od njih je i Ema Frost ili Bela kraljica. Ona je jedna od najstarijih mutanata i njene moći su zaista impozantne.

Ne želite da naletite na Emu Frost, ona poseduje telepatiju, pretvara se u dijamant, čita i kontroliše misli i još mnogo toga. Oblači prepoznatljivu belu i seksi odeću.

9. Čudesna žena (Wonder Woman)

Ova čudesna dama, u par navrata je proglašena najseksepilnijom strip junakinjom i jedna je od vodećih feminističkih ikona. Nastala je početkom Drugog svetskog rata, pa se, logično, u prvim avanturama borila protiv nacista.

Inspiracija za njen lik bile su Amazonke, žene ratnice, pa je ova junakinja izuzetno vešta u borbama prsa u prsa. Pored toga, u borbi protiv zla pomažu joj i neke magične moći, njene neuništive rukavice ili laso istine.

Njen alter ego je Dajana Princ. Pošto je prava Amazonka, Čudesna žena se nije smirivala pored svojih muškaraca, a imala je nekoliko ljubavnika. Najpopularniji je možda ipak Supermen.

.

10. Žena mačka (Cat women)

Žena mačka vezana je za Betmenov serijal. Međutim, DC comics je smatrao da taj lik može da egzistira sam i „Žena mačka“ se pojavila kao samostalni serijal na kioscima 1993. godine.

Posle je snimljen i film sa Hale Beri u glavnoj ulozi. Ipak, iako je taj film mnogo poznatiji, srcu nam je draži onaj sa Mišel Fajfer.