Majka Relje Popovića bila je naša BALETSKA ikona, a 18 godina je provela u braku sa OVIM GLUMCEM!

Tek nakon što je preminula 2017. godine, šira javnost je saznala da je naša poznata balerina zapravo majka repera Relje Popovića.

.

Reč je baletskoj ikoni Narodnog pozorišta, Zoji Begoli. Ona je bila prva solistkinja baleta i dugogodišnji repetitor Narodnog pozorišta, pedagog u jednoj baletskoj školi i profesor na Akademiji umetnosti.

Nažalost, posle duge i teške bolesti, Zoja je preminula 2017. godine i tada je u nacionalnom pozorištu zavladala velika tuga.

Iako nerado govori o svom privatnom životu, Relja svake godine na dan majčine smrti, objavi njenu fotografiju na svom Instagramu, koju možete pogledati NA OVOM LINKU!

"Prave reči koje opisuju tebe, ovu prazninu, ovo nedostajanje i ovu bol za sada nisam pronašao...
Prošle su 3 godine, još uvek ti nisam napisao pesmu, a nema dana da ne mislim na tebe,na nas...
Mnogo si mi dala. Mnogo si me naučila. Mnogo smo se voleli. Nestvarno mnogo. Celim srcem. Dušama starim ko zna koliko života, a u svakom od života vezani jedno za drugo, siguran sam.
Rekla si mi da ćemo se i u narednom životu ponovo sresti. Pitao sam te da "li mi obećavaš?" rekla si "obećavam", a ja tebi "držim te za reč"...
Nemam pojma kako ću do tada, ali se nadam da ćeš mi i tada biti mama.
Živela si za nas, zbog nas, hvala ti na tome.
Miša i ja smo dobri, časni ljudi. Reu si dočekala. Završila si svoju misiju, i otišla dalje.
Voleo bih da si mogla da se zadržiš makar malo duže.
Makar malo... I još malo. I još malo... i još malo...i još malo, i još,,,
Do sledećeg zagrljaja, sledećeg razgovora očima u tišini, sledećeg osećaja bezbrižnosti...
Volim te u beskrajo,
Tvoj sin,
Relja", napisao je muzičar u opisu majčine fotografije.

U istoriji kulture Zoja je upamćena i zbog ljubavne priče s čuvenim jugoslovenskim glumcem Farukom Begolijem. Zoja i Faruk bili su u braku 18 godina, a balerina je zadržala njegovo prezime i kad su se rastali.

"Više ne govorim o ljubavima jer je postojala jedna prava ljubav i brak. Bili smo 18 godina zajedno. Mislim da je balerina i do danas zadržala moje prezime. Kad se završilo, završilo se, nažalost. Ostali smo prijatelji. Čujemo se telefonom povremeno. Najviše smo se čuli tokom rata. Kad smo shvatili da smo dobro i ona i ja, sve ređe i ređe smo se čuli. Bogat sam tom ljubavlju, bogat sam tom ženom. Zahvalan sam joj što mi je pružila jedno saznanje, divnu ljubav, brak, divno druženje i divan deo života", rekao je Faruk u jednom intervjuu neposredno pred smrt, prenosi pulsonline.rs.

Preminuo je u Prištini 23. avgusta 2007. godine.