Showbiz vesti

10 najlepših: Po svim estetskim parametrima one su žene sa savršenim crtama lica!

Doktor Hulijan de Silva je proučavao lica poznatih holivudskih dama i evo do kojih rezultata je stigao. Ove dame su najpribližnije savršenstvu!

05.11.2019. - 10:37h
Bez premca, Bela Hadid
Bez premca, Bela Hadidfoto: Depositphotos/Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images Entertainment

Lepota je u oku posmatrača, ali postoje neki parametri lepote, koji sežu još od davnina koji su odredili standarde lepote.

Mnoge dame danas teže ka savršenom izgledu, a on se može odrediti zlatnim presekom. Veruje se da je savršeno lice ono koje je potpuno simetrično, odnosno kome su obe strane lica potpuno jednake, piše Stil.

Ova formula lepote uključuje dosta matematike i precizne podatke. Što su strane lica simetričnije, to se osoba smatra lepšom. Mnogi renesansni vajari i umetnici, poput Da Vinčija, Mikelanđela i Rafaela, koristili su baš zlatni presek da postignu ravnotežu i harmoniju u svojim delima.

Pre svega, lice lepe osobe trebalo bi da bude približno 1,6 puta duže nego široko. Drugo, udaljenost između linije čela i dna brade treba podeliti na 3 jednaka dela. I na kraju, postoje još neke proporcije koje mogu uticati na našu privlačnost - na primer, širina očiju treba da bude jednaka rastojanju između očiju.

Doktor Hulijan de Silva je proučavao lica poznatih holivudskih dama i evo do kojih rezultata je stigao.

Ove dame su najpribližnije savršenstvu:

Kara Delevinj 89.99%

Keti Peri 90.08%

Natali Portman 90.51%

Skarlet Johanson 90.91%

Kejt Mos 91.05%

Tejlor Svift 91.64%

Arijana Grande 91.81

Amber Herd 91.85%

Bijonse 92.44%

Bela Hadid je najpribližnija potpunom pokalpanju sa idealima zlatnog preseka 94.35!